Sverige

Imorgon åker jag till Sverige! Flyger till Sturup och spenderar sedan torsdagskvällen samt fredagen i Helsingborg och resten av tiden (fram tills onsdag) i Sävsjö. Trots att det bara var ca 6 veckor sedan jag var hemma känns det som en evighet sedan. Det kommer ju dock bli lite mer frekventa besök nu när jag börjar på det nya jobbet, fast då blir det ju runt i hela Sverige och jag vet inte hur mycket tid jag kommer ha att åka till Sävsjö.

Min resväska tillbaks från Sverige kommer att vara fullastad. Funderar nästan på att börja importera och sälja med tanke på hur svårt/dyrt det är att få tag på vissa saker här. I min resväska ska få plats:

-Zoegas pressokaffe
-Gyllenhammars havregryn
-Tacokrydda
-Tortillas
-Blå band bearneisesås
-GODIS
-Kalvfond
-Oboy
-Bröd

Hade gärna velat packa ner lite grädde, bregott och ost också, men känns som det kan bli lite svårt. Även några rioja viner, cava och cointreau hade suttit fint. Och så lite grön curry, några limeblad, fisksås, riktig soja, sötsur sås, tandoori, pesto, äggnudlar, en hängmörad entrecote (tydligen förbjudet att hänga kött här) och SÅS. Ge mig gräddsås, bearneaisesås, hollandaisesås, löksås, brunsås, kebabsås! Här äts maten nämligen utan sås såvida det inte är en gryta och riktig grädde är nästan omöjligt att få tag på.

Nu har ju Ikea även beslutat att de endast ska sälja varor från sitt egna märke i matbutiken. Hej då Marabou choklad, Singoalla kex, tunnbröd, Ahlgrens bilar, prästost, falksalt etc. Undra om de ska börja producera sin egen öl nu också? Snaps har de redan av eget märke. Jag förstår att Ikea vill dra ner på kostnaderna, men ska de sälja sina egna skitprodukter får de ju dra ner priserna åtminstone. Snik-Ikea.

Comments

Popular posts from this blog

Det här med vitt

Köket

Transylvanien part 4