Boeuf Bourguignon
Idag har blev det Boeuf Bourguignon till lunch. Låter kanske avancerat, men det mesta sköter sig själv.
600 g benfritt nötkött, högrev eller bog
olja
1 msk tomatpuré
3 lagerblad
1 tsk timjan
2 dl rödvin
2 1/2 dl köttbuljong
100 g rökt sidfläsk (eller bacon)
8 steklökar (eller en vanlig gul lök)
2 vitlöksklyftor
200 g färska champinjoner
Skär köttet i bitar. Bryn köttet i olja i en stekpanna och lägg över det i en gryta. Rör i tomatpuré, lagerblad och timjan. Häll på vin och buljong. Låt grytan koka under lock ca 1 1/2 tim (eller längre beroende på vad du har för kött). Strimla fläsk/bacon. Skala och dela ev lökarna. Skala och hacka vitlöken. Skiva svampen. Stek fläsk/bacon, lök, vitlök och svamp. Lägg ner det i grytan och låt allt koka ytterligare ca 10 min. Idag blev det kokt potatis till, men det fungerar lika bra med ris eller pasta.
600 g benfritt nötkött, högrev eller bog
olja
1 msk tomatpuré
3 lagerblad
1 tsk timjan
2 dl rödvin
2 1/2 dl köttbuljong
100 g rökt sidfläsk (eller bacon)
8 steklökar (eller en vanlig gul lök)
2 vitlöksklyftor
200 g färska champinjoner
Skär köttet i bitar. Bryn köttet i olja i en stekpanna och lägg över det i en gryta. Rör i tomatpuré, lagerblad och timjan. Häll på vin och buljong. Låt grytan koka under lock ca 1 1/2 tim (eller längre beroende på vad du har för kött). Strimla fläsk/bacon. Skala och dela ev lökarna. Skala och hacka vitlöken. Skiva svampen. Stek fläsk/bacon, lök, vitlök och svamp. Lägg ner det i grytan och låt allt koka ytterligare ca 10 min. Idag blev det kokt potatis till, men det fungerar lika bra med ris eller pasta.
Comments
Post a Comment