Boeuf Bourguignon

Idag har blev det Boeuf Bourguignon till lunch. Låter kanske avancerat, men det mesta sköter sig själv.

600 g benfritt nötkött, högrev eller bog
olja
1 msk tomatpuré
3 lagerblad
1 tsk timjan
2 dl rödvin
2 1/2 dl köttbuljong
100 g rökt sidfläsk (eller bacon)
8 steklökar (eller en vanlig gul lök)
2 vitlöksklyftor
200 g färska champinjoner

Skär köttet i bitar. Bryn köttet i olja i en stekpanna och lägg över det i en gryta. Rör i tomatpuré, lagerblad och timjan. Häll på vin och buljong. Låt grytan koka under lock ca 1 1/2 tim (eller längre beroende på vad du har för kött). Strimla fläsk/bacon. Skala och dela ev lökarna. Skala och hacka vitlöken. Skiva svampen. Stek fläsk/bacon, lök, vitlök och svamp. Lägg ner det i grytan och låt allt koka ytterligare ca 10 min. Idag blev det kokt potatis till, men det fungerar lika bra med ris eller pasta.

Comments

Popular posts from this blog

Det här med vitt

Köket

Transylvanien part 4