Thai Green Curry

Idag blev det Thai Green Curry med recept från Temple of Thai, men något modifierat eftersom jag inte hade alla ingredienser hemma.

2-3 msk grön currypasta
1 stor kycklingfilé
1burk kokosmjölk
1 halv aubergin (jag hade zuchini istället)
2 limeblad
1 färsk grön chili
1/2 dl färsk thaibasilika
3 msk fisksås
1 msk palmsocker

Värm upp kokosmjölken och lägg i currypastan, sjud under omrörning i ca 10-15 min. Lägg i kycklingen och koka i ytterligare 5 min. Smaksätt med fisksås och palmsocker, lägg i aubergin (jag använda zucchini+bambuskott) och koka ytterligare några minuter tills allt är genomkokt. Lägg i limeblad (jag använda limeskal+saft, men det blir inte lika bra), basilika och chili. Servera med kokt ris.

Bild från Temple of Thai

Comments

Popular posts from this blog

Det här med vitt

Köket

Transylvanien part 4