Thai Green Curry
Idag blev det Thai Green Curry med recept från Temple of Thai, men något modifierat eftersom jag inte hade alla ingredienser hemma.
2-3 msk grön currypasta
1 stor kycklingfilé
1burk kokosmjölk
1 halv aubergin (jag hade zuchini istället)
2 limeblad
1 färsk grön chili
1/2 dl färsk thaibasilika
3 msk fisksås
1 msk palmsocker
Värm upp kokosmjölken och lägg i currypastan, sjud under omrörning i ca 10-15 min. Lägg i kycklingen och koka i ytterligare 5 min. Smaksätt med fisksås och palmsocker, lägg i aubergin (jag använda zucchini+bambuskott) och koka ytterligare några minuter tills allt är genomkokt. Lägg i limeblad (jag använda limeskal+saft, men det blir inte lika bra), basilika och chili. Servera med kokt ris.
1 stor kycklingfilé
1burk kokosmjölk
1 halv aubergin (jag hade zuchini istället)
2 limeblad
1 färsk grön chili
1/2 dl färsk thaibasilika
3 msk fisksås
1 msk palmsocker
Värm upp kokosmjölken och lägg i currypastan, sjud under omrörning i ca 10-15 min. Lägg i kycklingen och koka i ytterligare 5 min. Smaksätt med fisksås och palmsocker, lägg i aubergin (jag använda zucchini+bambuskott) och koka ytterligare några minuter tills allt är genomkokt. Lägg i limeblad (jag använda limeskal+saft, men det blir inte lika bra), basilika och chili. Servera med kokt ris.
![]() |
Bild från Temple of Thai |
Comments
Post a Comment